· 

Een fotoshoot door mij, hoe gaat dat precies?

Backstage bij een lookbook fotoshoot voor Charlie + Mary door fotograaf Landa Penders
Behind the scenes - lookbook fotoshoot voor Charlie+Mary.

Je bent op mijn portfolio beland, you like what you see en je vraagt je af: hoe nu verder? Het lijkt mij best handig om hier op een rij te zetten hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten van mij als fotograaf.

 

Waar kun je mij voor boeken?

Voor het maken van beeld! :) Ik ben dol op een concept achter een fotoshoot: een idee gebruiken ter inspiratie. Dat kan groot of klein en kan toepasbaar zijn op fashion editorials, portretten, album covers, videoshoots, lookbooks etc. Het komt voor dat jij -de opdrachtgever- dit helemaal uitwerkt, maar we kunnen dit ook samen uitwerken. 

 

Wat heb ik van je nodig?

Stuur me gerust een e-mail met alle details die je nu al weet. Ben je een muzikant of actrice en heb je headshots nodig, vertel me dan wat voor stijl je tof vindt en hoe je over wilt komen. Wil je voor jouw accessoire- of kledingmerk graag passende content voor op je website, Instagram en/of advertenties, leg dan uit wat voor collectie in beeld komt en welke ideeën je hebt om het zoals jij wilt over te laten komen. Weet je al een locatie en gewenste datum? Is er een model, stylist en/of visagist nodig? Je kunt mij alle vragen stellen en ik zal er spoedig antwoord op geven.

 

Hoe begrijpen wij elkaar visueel?

Om elkaar visueel te begrijpen werk ik graag met een moodboard. Als je niet erg behendig bent met photoshop, kan ik Pinterest aanbevelen. Laat in het moodboard een collectie beelden samen komen die de sfeer of het idee van de fotoshoot goed weergeven en die als inspiratie ter plekke kan worden gebruikt. Ook voor make-up artists is een (eigen) moodboard erg handig. Ik kan meehelpen met het maken van een moodboard, als jij dat fijn vindt.

 

Teamfoto Amfi studenten fotograaf Landa Penders voor het Kurhaus in Den Haag
Teamfoto - fotoshoot in het Kurhaus in Den Haag.

Het concreet maken.

Het is fijn om gemaakte afspraken nog even samen te vatten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een callsheet, hier staan de data, tijdstippen, alle personen met hun contactgegevens en wie welke rol heeft op. Ook andere afspraken worden concreet gemaakt, zoals de planning tijdens de shootdag, de hoeveelheid beelden die ik lever, wanneer de deadline is etc. In sommige gevallen is het fijn om onder het genot van een kop koffie de fotoshoot door te nemen met elkaar, let me know als je dat zou willen. :)

 

De shootdag!

We hebben alles voorbereid en de dag is aangebroken dat we gaan fotograferen. Yes! Ik ontmoet je op het tijdstip en de plaats waar we de shoot gaan doen. Op de set hou ik van een ontspannen sfeer met ruimte voor iedereen in het team. Het is voor mij belangrijk dat iedereen zich fijn voelt en dus ga ik altijd zorgvuldig om met de beelden die ik schiet. Het ligt er natuurlijk aan wat voor shoot we precies gaan doen, maar over het algemeen ben ik vrij vlot met fotograferen. Ik geef aanwijzingen waar nodig en laat tussendoor resultaat zien om te kijken of we op één lijn zitten.

 

Hoe gaat het verder na de shootdag?

Ik heb waarschijnlijk honderden foto’s geschoten, dus ik zal een selectie maken om het je iets makkelijker te maken. Deze selectie zal ik toesturen, zodat daar jouw favorieten uit komen. Met deze laatste selectie I shall work my magic. Wanneer ik klaar ben met het bewerken stuur ik de hoge én lage resolutie foto’s. De hoge resolutie foto's zijn geschikt voor print en de lage resolutie foto's zijn geoptimaliseerd voor het gebruik op een beeldscherm. Uiteraard sta ik open voor feedback en ben ik pas tevreden als jij het ook bent!

 


Tot zover mijn werkwijze. Wil je samenwerken? Stuur me dan gelijk een berichtje! :)

Write a comment

Comments: 0

Sign up to my newsletter! (NL/EN)
Let's keep in touch the easy way. I send my network a newsletter every season to share my latest updates.

COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018