Mijn roadtrip door Amerika

Ik ben dol op reizen en pak het liefst elke kans aan om andere landen te bezoeken. Het allerliefst maak ik een tijdje mee hoe het is om ergens langere tijd te verblijven, zoals toen ik 7 maanden op het tropische Magnetic Island woonde. Dit jaar lukt het niet om langere tijd ergens te verblijven, maar gelukkig konden mijn vriend Erwin en ik wel een maandje weg. Na wikken en wegen besloten we voor de Verenigde Staten te gaan, mede ook omdat ik eerder al 6 maanden in Brooklyn, NY heb gewoond en hem graag mijn stad wilde laten zien.

Op 19 maart vertrokken we vanuit Amsterdam naar Chicago om daar onze maand in de VS te starten. We hadden drie weken de tijd om van Indiana naar California te rijden, om vervolgens nog een week in New York te bivakkeren. We maakten gebruik van een relocation deal. Zo’n deal houdt in dat je een camper van A naar B moet brengen, zonder van tevoren te weten wat voor camper het precies is en zo kwamen we er ter plekke achter dat wij een monsterbus kregen met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en 3 tv’s. Bizar! Maar wel ontzettend cool.

Het eerste gedeelte van de reis was qua omgeving vrij eentonig, een beetje als Nederland, met veel platteland. Pas wanneer je Texas binnenrijdt begint de natuur te veranderen en daarna wordt het spectaculair. De Grand Canyon is op een zonnige dag écht impressive, Death Valley is een prachtige woestijn met zoutvlakten die over lijken te gaan in besneeuwde bergtoppen (wow!). Las Vegas is een ervaring en met een open mind kijk je hier je ogen uit. San Francisco heeft een plekje in mijn hart veroverd door de iconische huizen, de vrije cultuur en historie. Los Angelos is lekker over de top en ook leuk om te ervaren. New York hoort eigenlijk niet echt bij Amerika, vind ik. Het is een op zichzelf staande stad met een eigen cultuur, normen en waarden. Ik hou echt enorm van de creativiteit en de verschillende buurten die als puzzelstukjes zo goed in elkaar passen.

Ik vond het leuk om nu eens ook rural USA te zien en ik moet zeggen dat de Amerikanen over het algemeen echt super vriendelijk zijn. De Verenigde Staten hebben het imago dat het een vooruitstrevend land is dat voorloopt op alle vlakken, maar dat is niet overal zo, zelfs in het paradijselijke California zie je overal borden naast de weg van boze bewoners die zich enorme zorgen maken over het watertekort. Mochten we nog een keer naar de VS gaan, dan willen we graag de Highway 1 van noord naar zuid rijden en de National Parks nog een keer goed bezoeken.

Ben jij ook wel eens in de VS geweest en zo ja, wat vind je van het land?

Write a comment

Comments: 0

Landa Penders Studio
Landa Penders is a fashion and portrait photographer from the Netherlands, focusing on statement brands, promoting self-love and sharing her expertise in photography.

Chamber of Commerce: 62331949

IBAN: NL75INGB0006731731

 

Info 

Contact

Services

About
FAQ

Terms & Conditions 

Privacy Policy
Blog

Newsletter
Coming soon!

 

 


COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018