· 

De fotostudio van Van den Assem

Portretten in de fotostudio van Van den Assem van fotografen Kelly Alexandre, Giovanni Karg, Natasja Bekker, Tessa van Stijn en Landa Penders voor berry! Magazine voorjaar 2017 Van den Assem.

 

Een van mijn opdrachtgevers is sinds november 2015 het familiebedrijf Van den Assem. Het bestaat al meer dan 100 jaar en verkoopt kwalitatieve, luxueuze schoenen, tassen en kleding. Op het hoofdkantoor werk ik in de fotostudio, waar ik samen met twee collega-fotografen en twee tekstschrijvers in een grote ruimte werk die ik wel eens omdoop tot 'onze speeltuin'. Dit omdat we hier erg goed creatief werk kunnen maken!

Twee keer per jaar komt het berry! Magazine uit. Op dit moment zijn we weer druk aan de slag met de najaarseditie die volgende maand op de mat zal vallen. Binnenkort zal ik wat werk uit eerdere edities laten zien. In de laatste editie (voorjaar 2017) is er een spread gewijd aan de fotostudio. We mochten zelf de invulling bieden voor dit artikel en hebben ervoor gekozen om portretten van onszelf te maken. Deze portretten zijn allemaal geïnspireerd zijn door een stijlicoon dat bij ons past. Zo was de inspiratie voor mijn portret Debbie Harry, ofwel Blondie: Rock ‘n roll! I love it. Ook Brigitte Bardot, Drake en Miss Dior zijn aan bod gekomen.

In het artikel over de fotostudio van Van den Assem staat o.a.:

“Eigenzinnig, een tikkeltje gek en allen geïnspireerd door een ander stijlicoon. Onze collega’s van de fotostudio zijn niet alleen professioneel, maar staan binnen Van den Assem Schoenen bekend als een hecht én creatief (vrienden)team.”

Dat klopt helemaal en maakt het werken in de fotostudio erg leuk. We zijn dol op woordgrapjes en maken elkaars zinnen soms ook af.


De foto’s hierboven heb ik onder mijn hoede genomen. Links zie je tekstschrijver Natasja Bekker afgebeeld als, je raadt het vast: Twiggy! Zij heeft de rest van het artikel in berry! Magazine geschreven, dat je hier kunt lezen. Rechts zie je mij dus, geïnspireerd door Blondie.

Zo zie je maar dat het leuk is om met een inspiratie te beginnen en daar vanuit iets vorm te geven. Als welk stijlicoon zou jij jezelf neerzetten als je ook zo op de foto moest? 

Write a comment

Comments: 0

Sign up to my newsletter! (NL/EN)
Let's keep in touch the easy way. I send my network a newsletter every season to share my latest updates.

COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018