· 

NYC Tribute

Model Tanya in vintage clothing on the High Line New York City. Photo by Landa Penders.

Morgen is het alweer precies zes jaar geleden dat ik Rotterdam tijdelijk inruilde voor een andere stad: New York City. Een half jaar lang ben ik onderdeel geweest van het lokale straatbeeld in Brooklyn en heb ik intens genoten van alles wat deze stad te bieden heeft, waaronder de bruisende creativiteit. Zo hoefde ik maar een mailtje naar de bekendere modellenbureaus (bijvoorbeeld Muse of Wilhelmina) te sturen en ik mocht kiezen uit een aantal New Faces om vrij werk te maken. Een team samenstellen was zo gebeurd: er is zoveel talent te vinden dat staat te springen om te creëren. Maar toch is het het leukst als je een samenwerking hebt met twee van je liefste vriendinnetjes: twee jonge vrouwen die hetzelfde als jij meemaken, die in dezelfde stad tegelijk met jou zijn. Die in een ander veld gespecialiseerd zijn, maar wel dezelfde passies delen. Dat geluk had ik!

 

Samen met Victoria Loos en Marjolein Heije heb ik een eerbetoon aan onze tijd in New York gemaakt. We wilden onze dankbaarheid en herinneringen visueel maken en hebben ervoor gekozen om dit in een fotoserie te verwerken. Zo hebben we voor ons herkenbare locaties gescout en eigen accessoires gemixt met designer kleding die we van lokale ontwerpers mochten lenen.

 

In de foto’s zitten details die voor ons als flashback werken. Bijvoorbeeld de 'Happy Birthday'-cupcake: we hebben de verjaardagen van Victoria en mij ook met (veel) cupcakes gevierd. Of de Jeffrey Campbell booties van Marjolein, die mij direct terugbrengen naar de feesten in Le Bain waar de wc’s direct voor een raam zitten en je dus plast met uitzicht. Ook zijn we de studio ingedoken om een mooi contrast te laten zien. De studiofoto’s staan symbool voor wat we er geleerd hebben. Niet alleen de vaardigheden die we hebben opgedaan in deze periode, maar ook wat voor inzichten en vertrouwen we in onszelf hebben gekregen.

Deze herinneringen worden ons nooit meer afgenomen. Ik koester ze enorm en daarom vind ik het leuk deze fotoserie hier te delen. Welke persoonlijke ervaringen of herinneringen zou jij in een fotoshoot verwerken?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Danielle (zaterdag, 26 augustus 2017 17:01)

    Echt een prachtige fotoserie, liefde voor NYC!