· 

Gypsé Eyes Magazine - Food & Drink Issue


Gypsé Eyes Magazine was een geprint magazine (2012) uit Brooklyn dat zich focuste op liefde & seks door middel van kunst, fotografie en schrijfwerk. Elke editie had een centraal thema. Eerdere edities waren bijvoorbeeld ‘The Magic Issue’ en ‘The Make Out Issue’. Het thema waar ik aan mee heb gewerkt was ‘Food & Drink’ en daar heb ik een editorial voor gefotografeerd.

 

Food & Drink dus. Samen met oprichter Tyler LaFreniere verzon ik een concept om liefde en seks aan eten te koppelen. Destijds was er een hele trend gaande waar iedereen stopte met het zijn van vegetariër. Bacon was het trending vlees dat je werkelijk óveral zag, zelfs in koekjes. We borduurden voort op dit gegeven en vonden het idee om te spelen met vlees interessant. Uiteindelijk stelden we bekende Amerikaanse dishes aan de kaak en mixten we seksuele poses met hamburgers, worsten, wafels, pannenkoeken en rauwe steak. Open voor interpretatie, uiteraard!

 

Zelf ben ik ook groot fan van vlees geweest. Bacon en spare ribs waren altijd favoriet. Als ik tegen mijn jongere zelf had verteld dat ik ooit veganistisch door het leven zou gaan, zou ik het niet geloven. Toch eet ik al bijna een half jaar geen vlees meer en ben ik zo’n twee maanden geleden met alle dierlijke producten gestopt. Plantaardig eten is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Daarom kijk ik met een gek gevoel terug naar deze fotoshoot. Ik vind het nog steeds toffe foto’s, ze zetten me nu, zoveel jaar later, vanuit een ander perspectief weer aan het denken. Dat vind ik tof.

Creative Director: Tyler Lafreniere

MUA: Emily Rodrigues

Model: April P.

Photographer: Landa PendersIk ben toch wel benieuwd: Waar denk jij aan bij het zien van deze foto’s? Vertel het hieronder in een comment! 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Anouk (donderdag, 14 september 2017 10:32)

  Ik vind het heel toffe foto'as vooral omdat je een kijkje geeft achter de foto's en het concept uitlicht. Zelf eet ik sinds een tijdje geen vlees meer maar bij het zien van de foto's krijg ik toch zin in bacon. Met de tijd zal dit wel minder worden gok ik. Het doet me ook denken aan een minder lugubere variant van PETA waarin hier kritisch wordt gekeken naar zowel de seksualisering van de vrouw in reclames als ook de verheerlijking van vlees.

 • #2

  Landa Penders (donderdag, 14 september 2017 10:37)

  Hee Anouk! :) Die PETA campagne ga ik eens opzoeken, klinkt interessant en hij past inderdaad bij dit concept! Ik vind/vond bacon ook super lekker, maar volgens mij vind ik vooral het zout lekker. Ik heb als tip gekregen om gerookt paprikapoeder te gebruiken om zo'n smaak te creeëren en nu gooi ik zelf gewoon de speklapjeskruidenmix van Verstegen op m'n nepkip! :D Anyway, you go girl!

 • #3

  Carlien (donderdag, 14 september 2017 10:47)

  Wat een fantastische fotoshoot! Ik eet nog steeds vlees en zal er ook in de nabije toekomst niet mee ophouden - het is net iets te lekker. Deze foto's laten erg goed die verleiding zien ;)

 • #4

  Landa Penders (donderdag, 14 september 2017 11:09)

  Hi Carlien! :) Bedankt voor je compliment! Wat jij daar zegt is precies wat ik ook dacht. Maar de kwaliteit van ons vlees is eigenlijk helemaal niet zo lekker, bedacht ik me toen ik er eens kritisch op ging letten. Het is, denk ik, gewoon omdat we het zo gewend zijn. Ik eet nu in ieder geval veel lekkerder. En ik vind lekker eten suuuper belangrijk! :D