· 

Wat staat er op de callsheet van een fotoshoot? + Gratis download

 

Een callsheet is een document dat van pas komt bij een fotoshoot. Het maakt voor iedereen die betrokken is bij de fotoshoot overzichtelijk wat ieders taak is en hoe de dag eruit komt te zien. Het doel van een callsheet is om te zorgen dat ieders neus dezelfde kant op wijst. En natuurlijk de juiste praktische informatie bezit!

Hieronder leg ik uit wat er niet mag ontbreken op een callsheet. Ook heb ik een sjabloon gemaakt waar je zelf alleen nog maar alle gegevens van de fotoshoot op in hoeft te vullen. Een handig cadeautje van mij voor jou ;).

 

Titel + Logo

De naam van deze opdracht zet je overzichtelijk bovenaan. Een kleine beschrijving van het concept van de fotoshoot is ook mogelijk.

 

Het team + contactgegevens

De naam van ieder in het team, zoals de opdrachtgever, fotograaf, stylist, visagist, assistenten, modellen en overige personen. Naast ieders naam is het handig een telefoonnummer en/of e-mailadres toe te voegen. Dit kan altijd van pas komen en vooral wanneer er nood aan de man is, is het handig om niet te hoeven zoeken naar contactgegevens.

 

Praktische informatie

Zoals de datum en de locatie. Ook is het vriendelijk om een routebeschrijving of vervoersafspraken te benoemen. Is er een tijdschema waarin foto’s moeten worden gemaakt? Zet het hier neer. Vaak komt niet iedereen op dezelfde tijd binnen, omdat een fotograaf die weinig hoeft op te zetten van tevoren nog niet kan fotograferen wanneer het model nog in de krul zit. Per fotoshoot is dit verschillend, denk hier van tevoren over na. Wordt de lunch geregeld? Is er verder nog iets nodig, iets dat meegenomen moet worden? Write it down! Soms is het handig om de weersomstandigheden te benoemen, ook dat kan hier.

 

Specifieke informatie

Voor elk facet van de fotoshoot kan eventueel een moodboard gemaakt worden. Deze kunnen hier toegevoegd worden. In plaats van een moodboard, kan er ook een beschrijving worden gemaakt. Denk aan de make-up, styling of het lichtplan voor de fotoshoot. Ook kan hier het concept goed worden beschreven. Je kunt dit zo uitgebreid doen als je wilt.

 

 

Dit zijn de grote richtlijnen die je op een callsheet zult vinden. Uiteraard zijn er per fotoshoot andere mogelijkheden en kun je een callsheet aanpassen naar wens. Om een begin te maken heb ik een sjabloon (template) voor je gemaakt. Deze kun je hieronder gratis downloaden en direct invullen. Zo weet je zeker dat je geen details vergeet! Graag gedaan ;)

 

Download
Sjabloon Callsheet Fotoshoot
Gratis sjabloon om makkelijk en snel alle informatie voor een aankomende fotoshoot op in te vullen.
Sjabloon Callsheet Fotoshoot.docx
Microsoft Word Document 618.1 KB

Vertel me waar je de callsheet template voor gaat gebruiken in een comment hieronder. Ik ben heel benieuwd! ;) Nog meer kennis opdoen over fotografie? Lees hier over de meest gebruikte vaktermen door een modefotograaf

 

Write a comment

Comments: 0

Sign up to my newsletter! (NL/EN)
Let's keep in touch the easy way. I send my network a newsletter every season to share my latest updates.

COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018