· 

Spice Up Your Life - Portret van Spice Girl Francis

Als je eind jaren tachtig, begin jaren negentig geboren bent, dan ben je ongetwijfeld in aanraking gekomen met de meest geweldige girlband ever: de Spice Girls. In de nineties werden op het schoolplein de buffalo boots trots gedragen en de crop-tops kwamen schaamteloos tot boven de navel. Ginger, Sporty, Scary, Baby & Posh waren de beste vijf vriendinnen van elk meisje. Ik begreep zelf geen fluit van de Engelse lyrics, dankzij het album Spiceworld leerde ik op mijn 8e dat je het woord know niet met een harde k uitspreekt. Super leerzaam. :)

 

 

Francis Pronk, programmeur a.k.a. opperchick bij Popronde, overtuigde me tijdens de headshot-giveaway-actie met haar inzending. Ze voelt zich na 28 jaar nog steeds Baby Spice en dus wilde ze graag met veel glitters en kleur op de foto als Spice Girl. Dus was het vanzelfsprekend dat ik haar koos als een van de drie winnaars. Toen ik bij haar thuis aankwam was het alsof ik terug in de tijd reisde en op bezoek ging bij mijn 8 jarige zelf. A trip through memory lane. Francis woont zo ontzettend gaaf; ze heeft een zwart-wit geblokte vloer, een huiskamer geschikt voor optredens, een enorm scala aan geweldige lp’s en overal kleine items die letterlijk uit de jaren 90 komen. Denk aan flippo’s, een view-master en Spice Girl merchandise, zoals de mokken, Spice Girl-verzamelfoto’s en de Girl Power biografie op videoband.

 

Het nemen van alleen een headshot-foto was niet voldoende, Francis had immers genoeg kledingsetjes en inspirerende hoeken in haar huis om een hele fotoserie te kunnen maken. En dus gingen we los:
 

Toffe serie, hè? Ben jij ook nog steeds fan van de Spice Girls? Wij zijn het in ieder geval Viva Forever ;).
 

Ook interesse in een fotoshoot? Stuur me gelijk een berichtje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0