Overig · 31. December 2017
Deze maand vond de Wintertentoonstelling Jong Talent plaats in KADE40 en aan mij is gevraagd de opening op conceptuele wijze vast te leggen. Tijdens het nabewerken heb ik digitaal koeien paars geverfd en over een kunstwerk heen geschreven dat iemand z’n kat moet voeren. Bekijk hier de foto's en laat me weten welk van mijn rare hersenspinsels jij hebt kunnen ontcijferen. :)
Korte Updates · 24. November 2017
Ik ben gevraagd om op 15 december in Pakhuis de Zwijger te spreken over copyright. We gaan o.a. in gesprek over hoe er misbruik gemaakt wordt van onafhankelijke fotografen door grote modeketens. Is de huidige wet over auteursrecht nog wel up-to-date? Het programma is gratis te bezoeken, zie ik je daar? :)

Shoots Uitgelicht · 25. October 2017
Morgen staat er weer een nieuwe fotoshoot voor Van den Assem op de planning. Daarom leek het me leuk om vandaag op de blog de vorige studio-shoot uit te lichten met Sharien en Remco als model. Bekijk hier de backstage-film en het eindresultaat!
Overig · 13. October 2017
Afgelopen woensdag vond de portfolio-avond van de Willem de Kooning Academy plaats. Als oud-student is het voor mij nostalgisch hier rond te lopen, maar het was vooral ontzettend inspirerend om de huidige studenten en hun werk te aanschouwen. In dit artikel laat ik een greep van de avond zien en vertel ik wat me het meest is opgevallen.

Tips & Tricks · 28. September 2017
Voor een fotoshoot is het makkelijk om alle informatie op een rij te zetten om deze aan het team te verstrekken. Zoiets heet een callsheet en wordt alom gebruikt in de film- en fotowereld. Ik vertel je in dit artikel wat er niet mag ontbreken op een callsheet. Ook heb ik een gratis sjabloon voor je gemaakt, zodat je alleen maar de informatie van jouw fotoshoot hoeft in te vullen en zo niets vergeet!
Tips & Tricks · 18. September 2017
Ik heb het wel eens over ‘de high en low res bestanden’ of vraag een collega of ik het ook mag ‘WeTransferen’. Soms zie ik vraagtekens ontstaan boven het hoofd van degene waar ik mee praat. Hm, misschien is het tijd om eens wat van mijn meest gebruikte vaktermen toe te lichten!

Tips & Tricks · 28. August 2017
Help! Je hebt een super mooie foto en wilt hem graag delen op je website, blog of Facebook. Echter ziet hij er pixelig uit na het uploaden! Geen probleem, na het lezen van dit artikel weet je wat er aan de hand is en hoe je je foto op z’n mooist kunt laten zien!
Tips & Tricks · 21. August 2017
Een moodboard is een geweldige tool om met het hele team visueel te begrijpen wat het resultaat van een fotoshoot moet worden. In dit artikel volgt een stappenplan met voorbeelden over hoe je een moodboard voor een fotoshoot kunt maken.

Korte Updates · 18. August 2017
Vandaag werd mij de september issue van Harper’s Bazaar in de handen gedrukt met daarin een roze post-it die geplakt zat op een specifieke pagina..
Behind The Scenes · 18. August 2017
In de voorjaarseditie (SS17) van het berry! Magazine van Van den Assem staat een artikel over de fotostudio waar ik in werk. Hier hebben we hele toffe portretten voor gemaakt, geïnspireerd door verschillende stijliconen. De foto’s laat ik hier zien.

Show more

Sign up to my newsletter! (NL/EN)
Let's keep in touch the easy way. I send my network a newsletter every season to share my latest updates.

COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018