· 

Terugblik op 2017

Instagram, voor een visuele kunstenaar is het een van de meest interessante social media. Ongeveer 7 jaar geleden, toen het alleen nog voor iOS beschikbaar was, downloadde ik de app voor het eerst. Op dat account heb ik inmiddels 2285 foto’s en filmpjes gepost, maar dat account staat afgeschermd (helaas, pindakaas ;) en sinds kort heb ik voor mijn fotografie een eigen account: @landapenders.

Op AllesVanDaan.nl las ik over de Instagram Tag 2017 Editie, die van Daan lees je hier. Omdat ik het superleuk en inspirerend vond om haar foto's te zien en de verhalen erachter te lezen, heb ik mezelf genomineerd om de tag ook te doen, because why not!

 

Let's Begin!

 1. WELKE FOTO’S KREGEN IN 2017 DE MEESTE LIKES? 

We beginnen met mijn Best Nine van 2017. Vorig jaar heb ik deze ook laten genereren en 't is steeds weer leuk om zo in één oogopslag te zien wat een paar hoogtepunten waren van het jaar. Blijkbaar vinden jullie het bijna net zo leuk om mij te zien, als mijn fotografie, want ik zie mezelf maar liefst vier keer terug. Ook zie ik rechtsonder een foto die ik maakte tijdens de pop-up expositie van de HBO serie GIRLS van Lena Dunham. GIRLS is echt mijn lievelingsserie en de dag voor de allerlaatste aflevering uitkwam, was ik in New York en zag ik per toeval dat er een pop-up expositie was met allerlei props en een trip through memory lane - alle seizoenen. Supervet! Hm, misschien is het tijd om GIRLS binnenkort weer opnieuw te kijken.. ;)

2. WAT IS JE ALLERLAATST GEPLAATSTE FOTO OP INSTAGRAM IN 2017?

Op deze foto zie je Francis Pronk met haar View-Master. Ken je dat apparaatje nog? Ik las erover toen ik deze post maakte en kwam erachter dat het ding in 1939 al is ontworpen. De shoot die ik hier heb gedaan met Francis heeft een Spice Girls & 90's thema. Ik heb er laatst ook een blogpost over geschreven, die kun je hier lezen

 

 3. WAT IS DE ALLEREERSTE FOTO DIE JE (IN 2017) PLAATSTE OP INSTAGRAM?

De eerste foto die ik plaatste in 2017 is deze telefoonfoto, gemaakt vanaf de ferry in San Francisco. Echt een geweldige stad. We hebben een maand lang door de Verenigde Staten gereisd met een camper en speciaal een omweg gemaakt om deze stad te kunnen ervaren. Onze camper was circa 10 meter lang, net zo groot als een stadsbus ongeveer, en we hebben er de Golden Gate Bridge mee overgereden! Natuurlijk moest ik toen wel even de Full House theme song afspelen, haha. 

 

 

 4. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO VAN 2017 WAAR JE ZELF OP STAAT?

Hahaha, daar hoef ik niet lang over na te denken. We moesten in de fotostudio van Van den Assem een beeld schieten dat gebruikt zou worden voor een verjaardagsmail. Aan mij de eer om mijn buikspieren te trainen tijdens deze fotosessie. Ik moest mijn benen op een specifieke plek in de lucht houden om zo een speelse compositie te creëren. Het resultaat mag er wezen, 't is echt een leuke foto geworden. Als je hem wilt zien, moet je je aanmelden bij assem.nl en even wachten tot je verjaardag! (Als je man bent, krijg je Gio's benen te zien ;). 

 

 5. VAN WELKE INSTAGRAMFOTO UIT 2017 KRIJG JIJ TER PLEKKE HEIMWEE?

Oké, deze foto is niet in 2017 gemaakt, maar als throwback gepost. Je ziet mijn vriendin Victoria Loos en mij in Williamsburg, Brooklyn. In 2011 en 2012 hebben wij stage gelopen in New York en dat hebben we echt ervaren als een heerlijke tijd. Dus ja, daar krijg ik ter plekke heimwee van. Wonen in New York is zo chill, het is een mega drukke stad waar altijd wat gebeurt. Als je er even op vakantie bent, kom je tijd tekort om dingen goed te ervaren, dus ben ik mega dankbaar dat ik 6 maanden de tijd had om de stad te leren kennen. 

 

 6. WAT IS HET ALLERLEKKERSTE GERECHT DAT JE IN 2017 OP INSTAGRAM DEELDE?

Nu heb ik weinig fotoshoots gedaan met eten, dus ik moest even zoeken en vond toen deze foto. Ik schoot hem een aantal jaar geleden voor Gypsé Eyes Magazine in Brooklyn en je ziet het model een dikke, vette hamburger eten. Ik ben dit jaar dus veganistisch gaan eten en dat maakt het kijken naar deze hamburger erg dubbel. Gelukkig kom ik niks tekort en eet ik nog steeds de allerlekkerste burgers, maar tegenwoordig wel cruelty free ;).

 

 7. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO DIE JE IN 2017 MAAKTE VAN EEN (HUIS)DIER?

Toen ik samen met mijn vriend terugkwam van een jaar reizen door Australië en Nieuw-Zeeland in 2015, kregen wij een klein vogeltje. We noemden hem Kiwi. Al snel haalden wij een vriendinnetje voor hem genaamd Lychee. 2,5 jaar later, dit jaar, overleed Kiwi plotseling, wat ons mega verdrietig maakte en nog steeds mis ik hem verschrikkelijk. Omdat dwergpapegaaien niet alleen moeten leven, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw vriendje en zo kwam de bijna 15-jarige Pukkie op ons pad. En hij is zó lief! Een echt kroelkip. Ik ben dol op mijn vogeltjes en je zult ze geregeld in mijn Instagram Stories tegenkomen. 

 

 8. WELKE FOTOBEWERKINGSAPPS (OF INSTAGRAMFILTER) GEBRUIKTE JIJ DIT JAAR HET MEEST?

Mijn foto's bewerk ik in Lightroom en Photoshop. In Instagram verscherp ik ze soms alleen een klein beetje. Mijn Instagram Stories geef ik wel altijd een Instagramfiltertje, maar die hebben volgens mij geen naam?

 9. WAT ZIJN JOUW MEEST GEBRUIKTE HASHTAGS OP INSTAGRAM (TOP 5)?

Ik had het eerst niet zo op hashtags, met sarcasme zeg ik altijd hasjtaks. Maar die dingen zijn voor marketingdoeleinden gewoon rete-handig. Via Iconosquare heb ik gezocht wat mijn meest gebruikte hashtags zijn en dat zijn:

  • #fotograafrotterdam 27
  • #photoshooting 25
  • #fotograafamsterdam 19
  • #grrrlpower 17
  • #dutchphotographer 14


 10. WELKE 3 ACCOUNTS ZIJN BIJ JOU FAVORIET?

 

Ik volg op 't moment iets van 400 accounts, dus een top 3 uitzoeken is lastig, maar here goes. Als eerste noem ik graag @plastikmagazine. Als ik een foto van dit account zie, blijf ik heel vaak flabbergasted hangen. Het zijn vaak kunstwerken met een psychedelisch randje. Je moet gewoon blijven kijken naar de ontzettend bizarre filmpjes en foto's. Als tweede noem ik @nelliebenner, met het risico als een fangirl over te komen (:'D), word ik altijd vrolijk van haar positiviteit (én katten). Daarnaast vind het ontzettend cool wat ze voor BNNVARA's Drugslab doet.  Ik zou haar stiekem echt dolgraag willen fotograferen O:). Als laatste noem ik @thecovengirlgang. Opgericht door de Britse Sapphire is de Coven een plek voor powerful, creative, business women: "We got you. The girlgang u need in ur life". Er is ook een Facebookgroep waar we met elkaar praten over allerlei empowering onderwerpen en waar de beste tips & tricks op het gebied van creatief ondernemen worden gedeeld. Join, if you like. :)

 

Nu is het de bedoeling dat ik ook wat bloggers nomineer om de Instagram Tag van AllesVanDaan.nl te doen. To be honest, ken ik niet heel veel bloggers, dus ik nomineer voor nu alleen de volgende twee lieve vriendinnen:

 

Ik hoop dat je het leuk vond om een wat persoonlijkere post te lezen. Laat je het me weten als je de tag ook besluit te doen? :)

Reactie schrijven

Commentaren: 0