· 

WNF x Bas Kosters #IPROTECTTIGERS


Het Wereld Natuur Fonds heeft in samenwerking met modeontwerper Bas Kosters het I Protect Tigers T-shirt ontworpen. Er zijn vandaag de dag dus nog maar 3900 tijgers in het wild over en dat is zorgwekkend: tijgers worden namelijk opgejaagd door stropers en hun leefgebied wordt verwoest. Daarnaast worden tijgers gebruikt om in medicijnen verwerkt te worden. Ze komen in conflict met mensen, verliezen territorium en hebben daardoor minder voedsel. De afgelopen 100 jaar is 97% van alle tijgers volgens het WNF verdwenen. Dit speciale T-shirt is in een symbolische oplage van 3900 stuks uitgebracht tijdens Amsterdam FashionWeek en de opbrengst draagt bij aan het doel om het aantal tijgers in 2022 verdubbeld te hebben.  

Het is een nobel doel, dus zodra de lancering in mijn mailbox verscheen, heb ik het T-shirt besteld. Ik ben de trotse eigenaar van nummer 2091. Hoewel er nog maar weinig tijgers zijn, is het dier in allerlei vormen maar al te bekend over de hele wereld. De tijger (en zijn bekende strepen) wordt veel gebruikt als symbool en icoon in culturen, denk aan mode, speelgoed, interieur en kunst. Tijd om het om te draaien en iets terug te doen voor dit mooie dier.

 

Dieren hebben een speciaal plekje in mijn hart. Hoe gevaarlijk het imago van sommige dieren ook is, uit statistieken als deze blijkt maar weer dat de mens het gevaarlijkste dier is. Ik hoop dat we in het jaar van de Tijger (2022) inderdaad weer meer tijgers hebben.

Photographer Landa Penders wearing T-shirt #iprotecttigers WNF x Bas Kosters with her birds


Wist jij dat het zo slecht ging met de tijgers? Meer informatie vind je hier: https://www.wnf.nl/geef-de-tijger-een-toekomst/tijgeractie.htm

Reactie schrijven

Commentaren: 0