· 

Paarse koeien en een interview @ Wintertentoonstelling KADE40

Ik ben een tijdje terug door beeldend kunstenaar en curator Robbert Roskam benaderd met de vraag of ik de opening van de Wintertentoonstelling Jong Talent in KADE40 wilde fotograferen. Op 7 december vond deze plaats en ik mocht er op conceptuele wijze mee aan de slag.

 

Nathalie van Tienen - Wintertentoonstelling Jong Talent 2017 - KADE40 Vlaardingen - foto door Landa Penders

 

De expositie liet het werk zien van tien jonge Vlaardingse makers en bevatte kunst uit allerlei vakgebieden. Van mode tot schilderkunst en van installaties tot film. Op dinsdag 19 december werd er een bijhorende Talk with the Artist gehouden, een gesprek voor publiek met de kunstenaars wiens werk tentoongesteld werd. Onderwerpen als concepten achter werk, een kunstenaarsfamilie, maar ook hoe je kunt ondernemen met het maken van kunst werden behandeld. Omdat ik de opening vast heb gelegd als fotograaf, werd ik ook gevraagd plaats te nemen op de bank om geïnterviewd te worden, samen met illustrator Annemieke Rodenburg.

Omdat ik een geheel eigen interpretatie mocht geven aan het vastleggen van de opening, voelde het voor mij alsof ik als graffiti-artist over het werk van een ander heen ging tijdens het bewerken van de foto’s. Zo zijn de koeien van Annemieke nu surrealistisch paars geworden en heb ik (soms) subtiele teksten toegevoegd aan schilderijen, foto’s of aan gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de opening. Zo heb ik de foto’s van een persoonlijke twist voorzien.

De Wintertentoonstelling was tot 22 december 2017 te bewonderen, maar niet getreurd. Hieronder zijn alle foto’s te zien. 

Write a comment

Comments: 0

Sign up to my newsletter! (NL/EN)
Let's keep in touch the easy way. I send my network a newsletter every season to share my latest updates.

COPYRIGHT © LANDA PENDERS 2018