OOK HET GEMENE STEMMETJE IN JE HOOFD MAG JE LIEFHEBBEN


Spirituele fotograaf en mentor voor de bewuste ondernemer. Dat is hoe Landa Penders beschrijft wat ze doet. Maar naast dat ze prachtige, kwetsbare portretten maakt, zit er nog veel meer achter deze vrouw. Ik sprak met haar om erachter te komen: wie is Landa Penders?

Energiebolletjes en lucide dromen


Ondernemer, moeder, fotograaf, eclectische heks, Rotterdamse met Joodse roots, en spiritueel. Dat zijn een aantal woorden die omschrijven wie Landa is. Maar daarmee zien we alleen nog maar het puntje van de ijsberg. “Onbewust ben ik altijd al spiritueel geweest. Toen ik klein was kon ik bijvoorbeeld kleine energiebolletjes zien en kon ik lucide dromen. Dan vloog ik naar de woonkamer waar ik m’n kleurplaten zag liggen,” vertelt ze lachend. “Voor mij was dat heel normaal. Ik dacht dat iedereen het kon.” Eerste tarotkaart


Pas later werd ze zich bewust van haar spiritualiteit. “Toen ik een jaar of 15 was, kwam ik voor het eerst in aanraking met wicca, een vorm van hekserij. Samen met klasgenootjes deed ik dan spreuken of gingen we tarotkaarten leggen. De eerste kaart die ik trok weet ik nog heel goed. Dat was ‘de dood’. Ik schrok me kapot. ‘Ga ik binnenkort dood?’ dacht ik nog. Al gauw kwam ik erachter dat het een nieuw begin betekende.” Met een grijns op haar gezicht voegt ze toe: “Dat kon ik toen ook goed plaatsen, want het was net uit met m’n vriendje!”Eclectische heks


Nu doet ze nog weinig met wicca. “Wicca heeft veel te veel regels waar ik niets mee heb. Daarom noem ik mezelf een eclectische heks. Ik houd van dingen uitproberen en m’n bewustzijn verruimen.” Niet zo gek dus dat ze een paar jaar geleden ook nieuwe dingen wilde uitproberen in haar werk. “Ik wilde groeien, maar niet op de masculiene manier van succes. Dat bracht me bij Gabby Bernstein. Zo leerde ik om schaduwwerk te doen om successen te behalen. Dat heb ik toegepast op het modefotografiebedrijf wat ik destijds had.”

Met liefde omarmen


Voordat Landa met haar Healing Photoshoots begon, werkte ze ruim tien jaar als modefotograaf. Dat pad was essentieel voor waar ze nu is. “Vroeger was ik super onzeker en werd ik veel gepest. Tot m’n 20e heb ik mezelf weggestopt en heb ik m’n armen en benen bedekt omdat ik vond dat ik te dik was. Stapje voor stapje ben ik daar uitgekomen.” Een belangrijke realisatie kwam voor haar tijdens een stage in New York. “Ik had een shoot met een model. Prachtig was ze. 1.80m, slank… Ze leek het perfecte plaatje. Maar nog steeds moest ik haar na de shoot photoshoppen. Dat was voor mij het punt waarop ik realiseerde: ‘als zij niet aan de schoonheidsidealen voldoet, hoef ik er ook niet aan te voldoen.’ Daardoor kon ik mezelf toestemming geven om mezelf met liefde te omarmen.”Healing Photoshoots


Dat geeft ze nu door met haar Healing Photoshoots. “Mijn modefotografiebedrijf was leuk, maar ik was veel meer geïnteresseerd in de modellen en hun verhaal. In 2020 stond ik op een dag onder de douche en kreeg ik het idee voor de Healing Photoshoots. Letterlijk de dag daarna zei een onbekende tegen me dat ik iets moest doen met healing en fotografie. Dat was voor mij de ultieme bevestiging en toen ben ik ervoor gegaan.” Ripple effect


Het punt waar ze nu staat is ‘meant to be’, zoals ze zelf zegt. “Omdat ik eigen baas ben, kan ik m’n intuïtie volgen. Gewoon voelen waar ik zin in heb of waar m’n lichaam behoefte aan heeft. Vaak komt er dan wat moois uit. Soms sta ik er niet bij wat een luxe dat is. Het voelt niet als werken. Ik laat anderen zien hoe mijn reis is geweest, en daarmee kan ik inspireren. Dat wil niet zeggen dat ik de wereld wil veranderen, maar ik wil wel een ripple effect creëren met mijn werk.” Dat doet ze door mensen te laten zien dat ze er helemaal mogen zijn en alles aan mogen gaan. “Ook het gemene stemmetje in je hoofd moet je liefhebben. Die heeft ook een functie. Alles wat daarna komt is mooi en het leven wordt lichter als je geen onzekerheden meer hebt. Dat is heerlijk en gun ik iedereen!” Heel veel dank aan Vera Boertien.

Moderne Heks

de Podcast


In deze podcast krijg je een exclusief kijkje in mijn leven als heks & ondernemer. Door mijn authentieke zelf op dit podcast-podium te zetten, wil ik je laten inzien dat ook jij mag shinen. Dat jezelf omarmen dé sleutel is tot het leven leiden waar jij van droomt.


Ik deel open en bloot over de uitdagingen en taboes die ik tegenkom en ik leer je mijn persoonlijke lessen en inzichten.


Deze podcast is niet alleen voor heksen, maar juist voor jou als jij jezelf soms nog klein houdt en voelt dat het nu tijd is om verder te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfliefde en business.

AANBOD

Hoe wij momenteel kunnen samenwerken
Vind me ook op Instagram
@landapenders